Vítej v důchodu!

Je na čase říct pravdu o první párty. Bylo to v pátek a byla tak velká, že jsem na ni málem zapomněla. Ten den jsem se šla představit do kanceláře Evropský komise, která je vedle naší. Ujala se mě nějaká kulhavá pani a říkala, že mě vezme na párty v Informačnim centru pro mládež. Prej tam bude spousta lidí, se kterýma bych se mohla seznámit. Nejdřív jsem si vzpomněla na to, jak jsme na gymplu s Janou D. chodily okolo podobnýho centra v Jindřišský a plánovaly, že tam půjdem a řekneme, že jsme mládež a chceme se informovat. A pak jsem ji hlavně chtěla říct, že se teď nechci s nikym seznamovat, protože plánuju hodně spát a taky mam plnej disk filmů od Štěpána, na který se přece potřebuju někdy podívat.

Nadělat si nepřátele, zvlášť v Komisi, by ale nebylo taktický, a tak jsem nakonec svolila, protože to beztak bylo po cestě domů. V Informačním centru pro mládež jsem si sice připadala mladě, ale zato dost neinformovaně. Všichni se znali a už z dálky na sebe mávali (!). Já jsem neznala nikoho, na nikoho nemávala a připadala si, jako když se někam vetře vetřelec.

Brzo se vyjasnilo, proč jsme se tady vlastně v tomhle pěknym kroužku sešli: Georges přece odchází do důchodu! Přišlo mi to dost vtipný, protože jsem asi nikdy na podobný párty nebyla. To už měl ale Georges dojemnej projev a všichni vytahovali kapesníky. Tak jsem si zakryla pusu plátkem brambůrku a dojímala se s nima. Georges byl evidentně správnej chlapík a spoustu toho pro tohle centrum vykonal, akorát si dojetim trochu šlapal na jazyk, navíc byla hrozná ozvěna, takže škoda, že jsem mu skoro nic nerozuměla. Naštěstí pak někdo udělal fórek, jakože zazvonil mobil a volal Hollande, kterej chtěl taky Georgovi popřát pěknej důchod, a tak se všichni začali už legálně smát.

Co vám budu povídat, moc dlouho jsem se na týhle párty nezdržela. Dala jsem si příznačně dvě kostičky Veselý krávy (Vache qui rit) a vyrazila se pěkně v klidu podívat na film a spát. Druhej den jsem vstávala se slepicema a libovala si, jak jsem při sobotě dobře odpočatá. A tak nějak mě napadlo, že tahle párty možná nakonec nebyla jenom pro Žorže… Vítej v důchodu!


4 thoughts on “Vítej v důchodu!

  1. Predpokladam, ze ten film, kterej sis po prichodu z takhle divoky party pustila, byl ‘Stolety starik, ktery vylezl z okna a zmizel’?

    Like

Leave a comment